tiistai 29. heinäkuuta 2014

Mi primer semana!

Nyt on ensimmäinen viikko Meksikossa takana, ja oon kokenut ihan hurjan paljon. Oon ehtinyt rakastua Mexico cityyn ja Villahermosaan, kokenut meksikolaiset häät, itkenyt koti-ikävää, tutustunut tosi moneen sukulaiseen, kärsinyt/nauttinut kuumuudesta ja halunnut takaisin Suomeen. Kaikki täällä on hyvin, välillä vaan kaipaan suomiperhettä, kavereita ja kotia. Tää perhe on kyllä tosi kiva ja niin on tää talokin, mutta en mä silti saa tehdä samoja asioita mitä tekisin suomikodissa. En voi nukkua niin pitkään kuin haluan tai istua koko päivää huoneessani, mutta maassa maan tavalla. Joka päivä opin muutaman sanan lisää espanjaa, mutta keskustelut käydään kyllä vielä englanniksi.

PicMonkey Collage

Olimme siis perjantaina häissä, ja voin sanoa että oli hauskaa! Paikka oli tosi hieno, vaikka nää sanookin että se ei ollut vielä mitään verrattuna muihin tän alueen juhlapaikkoihin. Alkuun saimme käydä tervehtimässä kaikkia vieraita ja tottakai antamassa poskipusut (niitä oikeesti annetaan ihan kaikille ja kokoajan..) Sen jälkeen kaikki me naiset jouduttiin tanssimaan jonossa ihmisten keskellä, oli muuten hieman awkward heilua siellä sadan meksikolaisen kanssa. Kun oltiin syöty, alkoi soida kunnon musiikit ja koko paikka muuttui täysin. Kaikki tanssivat, en tajua miten nää meksikolaiset osaa kaikki tanssia niin hyvin! Siellä mun host isä ja veljet ottivat tanssilattian haltuun ja mä yritin vieressä heilua jotenkin.. Mutta oli ihan älyttömän hauskaa, ihmiset oli niin hyvällä tuulella ja myöhään yöhön siellä sitten tanssittiin. Siitä mentiin veljien kanssa sitten näiden serkkujen luo yöksi. Koko lauantai vietettiinkin sitten näiden isovanhemmilla muiden sukulaisten kanssa, ja opin pelaamaan dominoa ja ping pongia (jota nää muuten pelaa kokoajan). 

IMG_9230

Sunnuntaina vietettiin koko päivä rannalla. Se on kuulemma tosi ruma verrattuna muihin rantoihin, mutta joku näiden tuttu omistaa sen joten oltiin siellä. Host äiti tuli aamulla herättämään huutamalla "vamos a la playa", eli lähdetään rannalle, siinä sitten 10 minuutissa valmistauduin ja lähdettiin hakemaan muita sukulaisia mukaan. Näillä on siis aina sunnuntaisin tapana olla koko perheen/suvun kanssa yhdessä. 

IMG_9244 IMG_9224 IMG_9237 IMG_9138 PicMonkey Collage2 Ja tossa vielä vähän kuvaa mun uudesta kotikaupungista!

2 kommenttia: