lauantai 27. joulukuuta 2014

FIFTH MONTH

PicMonkey Collage13  
Tässä kuussa juhlittiin ihanan brasilialaisen Bárbaran 18-vuotissyntymäpäiviä! Juhlan loputtua jäin hänen kotiinsa nukkumaan ja seuraavana päivänä mentiin yhdessä belgialaisen vaihtarin kanssa suklaafestareille :-) 

 PicMonkey Collage23

1&2.Vietettiin kiitospäivää amerikkalaisen vaihtarin Allyn kotona yhdessä hänen perheensä sekä italialaisen vaihtarin Claudian kanssa. Autoin Allya kokkaamisessa mm. istumalla lattialla, kuuntelemalla musiikkia ja puhelimella pelaillen.. No tein mä sitten lopulta churroja vaikka ne ei kiitospäivän ateriaan kuulukkaan! 3. Lähdin host äidin kanssa johonkin tapahtumaan jonka tarkoituksesta mulla ei ollut mitään hajua, mutta törmäsin siellä sitten yhteen kaveriin ja yritettiin sytyttää tollainen tulipallo.. 4. Niin hyvää toi monivärinen jätski!

PicMonkey Collage9

1. Pakolliset kuvaussessiot koulussa! 2&3. Pääsin vihdoin mun ekoihin bileisiinkin täällä! Tykkään siitä miten täällä järjestetään nää juhlat. Joku varaa paikan, hommaa musiikit ja tarjoilut ja sitten kaikkien pitää ostaa muutaman euron lippu jolla pääsee sisään. Oli kyllä erittäin hauskaa!

PicMonkey Collage10

1. Ihanat saksalaiset ja brasilialainen! 2. Törmäsin siellä bileissä meidän koulun sushityöntekijään joka lupasi mulle ilmaiset sushit. Tottakai mä käytin tarjouksen hyväkseni seuraavalla viikolla koulussa :-) 3. Joulukuu ja aurinko paistaa! Yksi päivä mittari näytti +39.. 

PicMonkey Collage8 
Ihanat kaverini koulusta :-)

PicMonkey Collage4 
Täällä on joka puolella kunnon koristelut näin Joulun aikaan! Ostoskeskuksessakin on joulupukki jonka kanssa voi mennä ottaan kuvia :-D

PicMonkey Collage5

Lisää koristeluja meidän koululta, random kuva ruokakaupasta ja pitihän meidän Allyn kanssa hieman poseilla näiden meidän kaupungin koristelujen kanssa :-D

PicMonkey Collage2 

1&2. Kokeilin huvikseni yhden kaverin laseja ja napsin ne päässäni kuvia, ja kuten ekasta kuvasta voi huomata, opettaja tuli valittamaan puhelimen käytöstä ja pääsi sitten mukaan kuvaan :-( 3. Bárbaran syntymäpäivät 4. Selfie uuden kaverin kanssa haha

PicMonkey Collage 
1. Mun toinen perhe asuu vähän kauempana täältä ja siellä alueella kulkee tosi paljon tollasia pikkutakseja. 2. Joululahja yhdeltä kaverilta; suklaata ja kortti! Hän oli nähnyt tosi paljon vaivaa ja kirjoittanut kaiken suomeksi :-) Oli kyllä tosi iloinen yllätys! 3. Haetaan perheen kanssa tortat aina tuolta samasta paikasta, niin hyviä! 4. Näitä huonompiosaisia tosiaan näkee täällä aina välillä.. 

PicMonkey Collage11 PicMonkey Collage12 PicMonkey Collage16 
Olin joku ilta menossa jo nukkumaan, kun host äiti tuli kertomaan, että nyt lähdetään kirkkoon. No mikäs siinä sitten, lähdin osittain yövaatteissa matkaan ja olinkin lopulta tosi iloinen että pääsin näkemään tuon! Oli siis guadalupen neitsyen päivä, joten kadut olivat täynnä koristeltuja autoja ja kirkossa oli niin paljon väkeä että piti jonottaa.  

PicMonkey Collage14

2. Yksi sukulaisista sai vauvan, joten pääsin varmaan ensimmäistä kertaa elämässäni pitämään vauvaa sylissäni! :-D 3. Italialainen vaihtari!

PicMonkey Collage15 
1. Joulua varten kalkkunaa kynimässä.. Ite en tohon kylläkään pystynyt koskemaan :-D 2&3. Lisää kuvia sieltä kirkosta. Lähes kaikki lapset olivat pukeutuneet tohon tyyliin. 

PicMonkey Collage17

Tehtiin saksalaisen tytön Annan kanssa saksalaista omenakakkua! Oli niin hyvää, että taidankin sanoa Annalle jos tehtäisiin uudestaan ;-) Oon muutenkin viettänyt viimeaikoina tosi paljon aikaa hänen kanssaan kun asutaan nyt tosi lähekkäin!

PicMonkey Collage18 
Näin ennen Joulua joka puolella voi nähdä tollasia nacimientoja (en nyt saa mitään sanaa päähäni suomeksi). Ensimmäinen kuva on täältä mun kotoa ja toinen mun isovanhempien luota. Tälläisiä on lähes joka kodissa sekä kaduilla. 

PicMonkey Collage20 
Viime viikonloppuna suomalainen Pinja tuli Tuxtlasta tänne mun luo kahdeksi yöksi! Ei kauheesti ehditty tekemään, mutta oli tosi kiva puhua pitkästä aikaa suomea ja viettää aikaa toisen suomalaisen kanssa. Tehtiin makaronilaatikkoa joka onnistui hyvin ja kaikki tykkäsivät, sekä joulutorttuja jotka ei onnistuneetkaan ihan niin hyvin. Tehtiin kaksi ja heitettiin loppu taikina roskiin.. Tossa yhdessä kuvassa on mun veli maistamassa makaronilaatikkoa :-D Koko sunnuntai vietettiin rancholla hevosilla ratsastaen ja hieman ehkä tylsistyttiinkin, mutta sitten myöhään illalla lähdettiin veljen ja Pinjan kanssa hieman viihteelle. Maanantaina tehtiin vaan nopea kaupunkikierros ennen kuin Pinjan piti lähteä takaisin Tuxtlaan :-(

PicMonkey Collage21 
Lähes kaikki vaihtarit on matkustanut nyt Joulun aikaan, mutta me ketkä jäätiin tänne Villahermosaan, ollaan keksitty tekemistä yhdessä. Yksi päivä mentiin ottamaan paljon kuvia lippujemme kanssa, kierreltiin keskustassa, shoppailtiin, syötiin hyvin, päästiin lehteen ja mentiin katsomaan elokuvaa yhden vaihtarin luokse. Ihan huipputyyppejä kaikki! Huomenna olis tarkotus mennä japanilaisen tytön luoksi makoilemaan uima-altaalle. 

PicMonkey Collage22

1. Mun Meksikolainen perhe, jonka kanssa vietin tämän Joulun. 2&3. Ihana Mafer! Ehdottomasti näistä paikallisista mun paras kaveri. Yksi päivä käytiin syömässä, mentiin puistoon ja sieltä hänen kotiinsa. 

PicMonkey Collage19

Nyt on Joulu ohi! Oli ihan kivaa eikä koti-ikäväkään ollut niin suuri kuin kuvittelin, mutta kyllä seuraavan Joulun haluan viettää oman perheen kanssa Suomessa! Tämä Joulu vietettiin mun host isän vanhempien luona. Hengailtiin vaan yhdessä, kunnes vihdoin 12 aikaan illalla aloimme syömään, sitten yö jatkui musiikin parissa ja sitten mentiin mun host äidin vanhempien luokse jossa meno vähän parani kun paikalla oli paljon mun host serkkuja :-D

6 kommenttia:

  1. jee pääsit bileisiin! haluisin niistä kysellä et millanen tunnelma siel oli ja mitä porukka teki, ihan niinku et tykkäskö kaikki esim, tanssia ja joiks kukaan siel alkoholia? ja millanen suhtautuminen siel yleensäkki on alkoholiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli tosi hyvä tunnelma! Kaikki tanssi ja jutteli keskenään :-) Ja täällä kaikki juo alkoholia koska se on halpaa ja sitä saa melkein kuka tahansa ostettua.. mut silti täällä ei oo samanlaista kännisekoilua ku Suomessa, nää ei esim rupee heti haastaan riitaa ja tappeleen! Että sanottasko niin että kaikki juo mutta kohtuudella :-) Kyllä siellä kokoajan tullaan tarjoomaan shotteja mutta ei tainnu kukaan olla mitenkään huonos kunnos!

      Poista
  2. Minkälainen hintataso siellä on, onks ruoka ja vaatteet halvempia kun suomessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein kaikki on ainakin vähän halvempaa kun Suomessa paitsi vaatteet. Ruoka on tosi paljon halvempaa! Esim. ravintoloissa ja muualla saat ihan muutamalla eurolla vaikka kuinka paljon ruokaa, ja kaupassa esim. pieni kokis maksaa n. 50 senttiä :-D Muutenkin musta tuntuu ruokakaupassa että vaikka ostasin mitä niin menee aina vähemmän rahaa kun Suomessa menis samoihin asioihin. Ja esim. bensa on vähän halvempaa, ei mitenkään huomattavasti mutta kuitenki vähän :-) Ja kaikki vielä sanoo että tää Villahermosa on tosi kallis kaupunki muihin verrattuna!

      Poista
  3. Moi Johanna! Oon -98 poika oulusta ja lähdössä ens elokuussa kans rotareitten kautta vaihtoon! Aina haaveena ollu oppia just espanjan kieli ja kokee toi mahtava kokemus positiivisine ja negatiivisine kokemuksineen. Espanjan ja Meksikon lisäsin molemmat maatoiveisii ja sinne kyllä ihan kympillä haluaisin lähteä. On ollu tosi jees seurata sun matkaa blogin ja instagaramin kautta ja nähä just toisen kokemuksia ja vinkkejä tulevaa vaihtoa varten. Ootko sä kuin hyvin oppinu kieltä puhumaan ja onko sulla ollu aikasempaa kokemusta espanjan opiskelusta?:) Onko semmosesta kokemusta että puhuuko paikallinen väki automaattisesti sulle espanjaa vai yrittävätkö ensin keskustella mielummin englanniksi? Varmaan englannin kielen taso siellä vähän eri luokkaa, mutta aattelin kysyä sun kokemusta:) Nauti kovasti sun ajasta siellä ja jatka kirjottamista, tätä on tosi kiva ja mielenkiintonen lukee!:) Seuraan sua instagramissa nickillä miika_ao!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa että oot saanu mahdollisuuden lähteä vaihtoon! Ja Rotarit on ihan huippu järjestö, mitä nyt mulla ollu vähän ongelmia niiden kanssa täällä mun kaupungissa.. mutta varsinkin Suomen rotarit on tosi huippua porukkaa :-) Mun ensimmäinen maatoive oli kans Espanja, mutta oon kokenu ihan mielettömiä juttuja täällä Meksikossa joten ei haittaa kyllä yhtään että päädyin tänne!
      Mä opiskelin vuoden espanjaa ennen kun tulin tänne, mutta siitä ei hirveesti ollut apua.. En ymmärtänyt enkä puhunut oikeestaan yhtään espanjaa kun tänne tulin, mutta nyt on jo monta kuukautta mennyt pelkkää espanjaa käyttäen! Espanja on kieli joka tarttuu tosi nopeesti, ei kannata murehtia oppiiko sitä vai ei, kyllä sen oppii varsinkin jos vähän jaksaa opiskella :-) Ja paikallisten englannintaidot ei oo kovin hyvät, joten kyllä kaupungilla kaikki ihan automaattisesti puhuu espanjaa. Koulussa osa yrittää jutella mulle englanniksi, mutta sanon niille että haluan mulle puhuttavan espanjaa :-)
      Tosi kiva kuulla että oot tykännyt seurata mun vuotta! Toivon, että pääset mieleisees maahan, ja aion varmasti seurata sunkin vuottas varsinkin jos tänne Meksikoon päädyt :-)

      Poista