maanantai 10. marraskuuta 2014

Día de Muertos & la fiesta de 15 años

Viikko sitten vietettiin sellaista päivää kuin Día de Muertos, joka on siis tarkoitettu kuolleiden muistamiseen. Synkästä aiheesta huolimatta juhlasta on tehty todella iloinen. Joka puolella voi nähdä erilaisia alttareita, joita koristaa uskonnolliset esineet, henkilöiden kuvat, ruoka ja juoma. Me esimerkiksi tehtiin koulussa todella iso alttari, jonka tekemiseen osallistuivat kaikki luokat. Yhtenä päivänä sitten kokoonnuttiin koko koulu alttarin eteen syömään ja viettämään hetki aikaa. Myös meillä täällä kotona tehtiin alttari, jonne laitoinkin kuvan isomummostani. Kaikki tän kaupungin vaihtarit ja muut Rotarit kutsuttiin meille syömään, ja muutaman vaihtarin kanssa selitettiin alttarin idea kaikille vieraille.

CAM00164 IMG_0367 IMG_0364IMG_0429

Olin myös eilen elämäni ensimmäisissä 15v. juhlissa, jotka on todella tärkeä tapahtuma täällä Meksikossa. Täällä kun täyttää 15, ajatellaan uuden jakson alkavan elämässä, joten juhliinkin panostetaan kunnolla. Oli kyllä ihan huikea kokemus päästä tälläisiin juhliin, sillä en voisi ikinä kuvitella tälläisen tapahtuvan Suomessa! Ennen juhlaa on tapana mennä kirkkoon, ja niin tehtiin tälläkin kertaa. Sieltä sitten juhlapaikalle, jossa kaikki halukkaat pääsivät yksi kerrallaan tanssimaan synttärisankarin kanssa. Tämän jälkeen synttärisankarilla oli oma tanssishow, jonka jälkeen kunnon juhla vasta alkoi. Mulla oli tosi hauskaa, koska muutama hyvä kaveri mun koulusta oli myös paikalla! Kotiin päästiinkin vasta kello 3 yöllä, ja tänään sunnuntaina heräsin todella myöhään kun host äiti tuli kertomaan, että lähdemme syömään :-D

IMG_0436 IMG_0440 IMG_0442 IMG_0454 IMG_0455 IMG_0458 IMG_0462 IMG_0484 IMG_0472 IMG_0477

Huomenna koulun jälkeen meen Allyn luo yöksi, sillä meidän pitää tehdä yksi video englannin tuntia varten, mutta tottakai espanjaksi! Oon tässä viimeisen viikon aikana muuten tajunnut, että espanja alkaa sujua jo aika hyvin. Yhtäkkiä kaikki tuntuu tosi helpolta, jopa väsyneenä sanat vaan tulevat mun suustani espanjaksi, hyvä minä! Tottakai välillä turhauttaa, kun ei ymmärrä tai ei vaan osaa sanoa jotain, mutta niin paljon kehitystä on tapahtunut, että katotaan vaan sitten ensi kesänä miten hyvin sujuu ;-) 

Kertokaa muuten jos teillä on jotain mistä haluatte mun postaavan! Mun elämä täällä tuntuu jo niin normaalilta, että välillä ei vaan oo mitään mistä kertoa täällä blogissa :-D Nyt syön jotain, pakkaan tavarat huomista varten ja menen nukkumaan! Niin ja hyvää isänpäivää sinne Suomeen, siellä on kyllä jo päivä vaihtunut mutta täällä ollaan vielä sunnuntain puolella :-)

2 kommenttia:

  1. voisitkohan tehdä postauksen meksikolaisesta koulusta ja samalla kertoa nuorten vapaa-ajasta? :) myös ostos postaus olis kiva, missä esittelisit ostamias vaatteita, kertoisit hintoja ja kertoisit yleisesti et miten siellä pukeudutaan.

    VastaaPoista
  2. Koulusta voin kyllä tehdä ja kertoo vähän muutenkin näiden nuorten elämästä! Ja en oo viel ostellu oikein mitään vaatteita, mutta tänään meen shoppailemaan joten eiköhän sekin onnistu ;)

    VastaaPoista